Voor de lijstjesmakers #2

Banner

Ik vertelde jullie al eerder dat ik erg van lijstjes houd en heb jullie dan ook al kennis laten maken met Listography. (Listo-watte?) Laatst liep ik tegen een bulletjournal aan. Een watte? Ja precies, dat dacht ik ook. Maar na wat googlen en YouTube filmpjes kijken, wist ik dat het iets voor mij was.

Een bulletjournal is eigenlijk een to do list/agenda die je helemaal naar jouw eigen smaak kan samenstellen. De basis wordt op de officiële site uitgelegd.

01

Het begint met het kopen van een notitieboekje. Ik heb een geruit notitieboekje gekocht maar je kan er natuurlijk ook eentje met lijntjes kopen.

02

Je begint met het opstellen van een legenda. Dit zijn de symbolen (bullets) die ik gebruikt heb. Ze zijn iets anders dan die van de officiële website maar dat maakt helemaal niks uit.

03Daarna maak je een index pagina. Omdat mijn boekje redelijk dik is, heb ik hier twee pagina’s voor gepakt omdat ik denk dat eentje niet genoeg zal zijn.

04

Volgens de officiële website begin je elke maand met een maandweergave. Je kan dan, naar mijn mening, niet echt vooruit plannen dus daarom heb ik er een jaar kalender van gemaakt. Zo heb je toch overzicht als je bijvoorbeeld iets wil plannen.

05

En dan begint het pas echt. Het plannen. Ik vind het zelf prettig om bij te houden wat ik per maand uitgeef. Daarom begin ik elke maand met een overzicht van mijn uitgaven. Ik ben trouwens pas half juli begonnen met mijn bulletjournal dus vandaar dat het niet veel is.

Woensdag was de dag voordat ik naar de zwarte cross vertrok, maar dat is ook wel te zijn aan het to do lijstje denk ik. Op dinsdag maak ik het lijstje voor woensdag enzovoorts.

06

Daarnaast is er in je bulletjournal ook ruimte voor andere lijstjes. Je pakt gewoon de volgende lege pagina en maakt hier je lijstje. Je gaat dan terug naar de index en schrijft deze er in.

Zo vind ik het altijd prettig om een lijstje te maken voordat ik op vakantie ga of in dit geval naar een festival. Je kan bijvoorbeeld ook lijstjes maken over films die je nog wil zien of muziek die je nog moet luisteren. Alles kan er in!

Voor mij werkt dit nu echt prima. Misschien dat ik als school weer begint een andere lay-out ga toepassen maar voor nu werkt dit perfect. Het is gewoon fijn dat je aan het einde van je dag alles hebt af gekruist en dus klaar bent.

Is het ook iets voor jou?

6 gedachtes over “Voor de lijstjesmakers #2

 1. Lobke - Lovali 15 augustus 2015 / 23:52

  Oke, misschien klinkt het raar, maar ik vind het heel moeilijk om zoiets bij te houden haha! Het is met zoveel ingewikkelde dingen.. oké, ik ben gewoon slecht in plannen waardoor zo’n planningen het nog moeilijker maken. Maar.. het ziet er echt wel heel vet uit!! En je hebt het duidelijk uitgelegd! Xx

  Like

  • Lara 16 augustus 2015 / 15:04

   Ik snap je hoor! Ik kan wel plannen maar ben soms niet zo goed in het me er aan houden dus dan heeft het nog geen zin haha. Maar het gaat zo wel beter.
   Bedankt! X

   Like

 2. Bettie 30 september 2015 / 19:33

  Ik denk niet dat het iets voor mij is. Ik maak eigenlijk nooit plannen, want ik houd mij er niet aan. Soms doe ik liever gewoon niets en andere dag doe ik 2x zoveel. Ik schrijf in de ochtend pas mijn to-do lijstje

  Like

 3. Anieke 3 oktober 2015 / 14:32

  Ik ben een aantal maanden geleden begonnen met een bullet journal, maar ben het systeem nu eigenlijk gaan toepassen in een agenda. Heb er toevallig net over geschreven!

  Like

  • Lara 16 oktober 2015 / 15:09

   Sorry voor de ontzettend late reactie. Ik ben juist mijn bullet journal als agenda gaan gebruiken door zelf een weekoverzicht te tekenen. Werkt voor mij prima!

   Like

Laat je horen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s