Best wel creepy #2

Banner

Ik deelde andere halve maand geleden met jullie een lijstje met vervallen pretparken. (Geen idee waar ik het over heb?) Een van de parken was het Land van Ooit in Drunen. Aan het einde van dat artikel vertelde ik jullie dat het park nu open is als wandelpark en dat ik er graag naar toe zou willen. Nou vandaag was de dag! Benieuwd naar de foto’s? Klik dan verder!

Vroeger ben ik een aantal keer in het park geweest en het leek me dan ook leuk om daar nog eens te gaan kijken. Ik ging samen met mijn moeder. We wisten niet precies waar we moesten zijn dus toen we een Praxis tegenkwamen en mensen op de parkeerplaats zagen, is mijn moeder even uit gestapt om te vragen of ze misschien wisten waar we moesten zijn. Toevallig sprak ze iemand aan die er laatst zelf was geweest dus gelukkig was hij waar we moesten zijn! Het bleek dat we er echt bijna waren maar goed, als je niet weet waar je moet zijn, kom je er niet natuurlijk.

03

Deze foto is gemaakt vanaf het einde van de laan naar de oude ingang. Dit is niet de ingang waar wij door naar binnen zijn gegaan, maar dat maakt even niet uit.

04

En dit was dan volgens mijn moeder en mij de ingang. Alles was natuurlijk erg dicht gegroeid, wat het wel een beetje creepy maakte maar we waren niet de enige mensen die er rond liepen dus dat maakte het weer minder creepy.

Ik kan me nog herinneren dat je hier bij de ingang de ooit groet moest leren en dat je verwelkomt werd door de graaf en gravin. Volgens mijn moeder kon je hier ook kleding huren die je dan heel de dag aan mocht.

01

Het bekende roze kasteel. In mijn beleving was het echt super groot, maar dat was het echt totaal niet. Maarja, je bent dan natuurlijk nog een kind en dan lijkt alles veel groter. Je kon wel zien dat hier lang niets meer aan gedaan is. Op sommige plekken was de verf zo verkleurd dat het bijna wit was, erg jammer.

02

Achter het roze kasteel was een tuin en dit kleine buiten theater. We kwamen mensen tegen en die vertelde ons dat hier sap de aardwortel voorstellingen gaf. Ik liep over het hout en het voelde alsof ik er elk moment doorheen kon zakken.

07

Tegenover het roze kasteel was Waterloo. Zelfs het bordje stond er nog.

08

Met natuurlijk het leger dat het water in liep.

06

Deze laan was een van de dingen die ik me echt nog goed kon herinneren van vroeger, blijkbaar had dit veel indruk gemaakt.

05

Hier kon je waterfietsen in zwanen. Ik wilde eigenlijk hier nog op gaan staan maar er zaten al gaten in en het zag er best wel gammel uit dat ik dat maar niet gedaan heb.

Dat was alweer de laatste foto. Ik vond het echt super leuk om daar weer eens een keertje rond te lopen. Ik kon me nog veel dingen herinneren. Wat me wel opviel was dat het echt veel kleiner was als ik gedacht had. Ik kan me dan ook niet goed voorstellen dat je daar vroeger echt een dag zoet was. Aan de andere kant, je had natuurlijk wel shows en speeltuinen waar je wel even wat tijd mee kwijt was.

Toen we daar weg waren, gingen in een dorpje verderop nog wat eten en drinken en toen spraken we een man die daar vroeger als kind bijna naast had gewoond nog voordat het het Land van Ooit werd. Mijn moeder en ik dachten dat ze dat roze kasteel speciaal voor het Land van Ooit hadden gebouwd, maar daar heeft dus vroeger echt een graaf in gewoond die dat hele stuk grond van het Land van Ooit bezat.

In 2000 was ik er voor het eerst en is er een foto van mij gemaakt recht voor het roze kasteel. Ik kon het niet laten om vandaag precies op dezelfde plek maar dan vijftien jaar later, precies dezelfde foto te maken. Dus dat hebben we gedaan.

roze kasteel 2000 en 2015

Het kasteel lijkt niet roze in 2000 maar dat was het wel. Het is gewoon een oude foto. ;)

Ben jij wel eens in het Land van Ooit geweest en wat kan je je er nog van herinneren?

 

Alle foto’s die gebruikt zijn in dit artikel zijn door mij gemaakt en mogen niet zonder toestemming ergens anders gebruikt worden.

20 gedachtes over “Best wel creepy #2

 1. Linda from linlicious-style 21 juni 2015 / 20:45

  Wat leuk die laatste foto!
  Ik ben ook ooit in het land van ooit geweest.
  Die groet herinner ik me nog wel. Was een soort draai beweging met je hand naar beneden met een buiging?
  Lijkt me wel gek om er rond te lopen nu. Erg jammer dat het er zo bij ligt.
  Doet me denken aan het plaatsje ‘Doel’ in België. Ken je dat?
  Zo goed als alle inwoners zijn daar vertrokken. En alles is met (veelal prachtige) graffiti bespoten. Echt een spookstad.

  Like

  • laraax3 21 juni 2015 / 20:48

   Wij zaten ook al te bedenken hoe die groet was en volgens mij inderdaad iets in die richting! Ik heb wel eens van Doel gehoord ja, maar hoorde dat het verboden is daar rond te lopen.

   Like

 2. Daphne 21 juni 2015 / 21:53

  Wat een leuke foto’s! Het valt me eigenlijk nog wel mee hoe vervallen het is (had het erger verwacht). Ik kan me de groet ook nog goed herinneren, volgens mij liep je ook over een streep en vanaf daar waren de kinderen de baas :)

  Like

  • laraax3 22 juni 2015 / 07:37

   Owja die streep! Nu je het zegt kan ik me dat ook nog herinneren ja.

   Like

 3. feliciavanl 21 juni 2015 / 22:36

  Ik ben er ook ooit geweest, was een jaar of 4 a 5 dus herriner me weinig. Maar zie nog wel af en toe de foto’s en dan komen er vage herrineringen naar boven, vooral het toneelstuk. Wat wel grappig is dat ik een lange tijd er na nachtmerries gehad heb dat mijn ouders met het verkeerde kleine meisje naar huis gingen en ik alleen daar achter bleef.

  Wat zonde eigenlijk.. Moet denk snel een keer gaan kijken!

  Like

 4. maureentje 21 juni 2015 / 22:47

  Ik herinner me die mooie wc brillen! en de groet natuurlijk. Maar die wc brillen waren zo mooi met glitters, en een deftige kam en spiegel erin gemaakt en nog meer van zo’n sjiek spul erin. Natuurlijk herinner ik me ook nog kloontje en ik kan het lied nog altijd meezingen haha! Ik zou daar ook wel weer eens rond willen lopen, gewoon om te kijken hoe het nu is en oude/leuke herinneringen ophalen. Leuke foto’s btw xx

  Like

  • laraax3 22 juni 2015 / 07:39

   Die wc brillen kan ik me niet meer herinneren haha. Als je in de buurt woont, zou ik zeker een keer gaan kijken. Ik zat met mijn moeder ook heel de tijd: owjaa hier was dit! Ik had foto’s gemaakt van de foto’s uit mijn fotoboeken van vroeger om te vergelijken, erg leuk.

   Liked by 1 persoon

 5. DinjaDONUT 22 juni 2015 / 08:48

  Ik ben er vroeger denk ik wel twee keer geweest! Maar volgens mij hebben ze heel veel attracties van het park verwijdert, het was namelijk wel wat groter (en er was iets meer te doen haha!).
  Ik zou er ook nog wel een keertje heen willen, al lijkt dat me erg creepy!

  Like

  • laraax3 22 juni 2015 / 08:50

   Ik dacht inderdaad ook dat het groter was! Opzich viel het creepy gehalte wel mee hoor maar dat kwam misschien om dat we niet de enige waren en het best lekker weer was. ;)

   Like

 6. junetwonl 22 juni 2015 / 09:13

  wauw kan me amper herinneren of ik hier ooit ben geweest vind het er wel tof uitzien hoor!

  Like

  • laraax3 22 juni 2015 / 11:10

   Blijkbaar heeft het park op mij veel indruk gemaakt want ik kan het me echt nog goed herinneren haha. En het was ook erg tof!

   Like

 7. kimos80 22 juni 2015 / 15:56

  Ik ben er nooit geweest, maar het lijkt me wel leuk om zo’n vervallen pretpark te gaan bezoeken.

  Like

 8. linda 22 juni 2015 / 20:51

  Eeg erg leuk en grappig om het allemaal weer terug te zien. En ik sta er wel van te kijken dat er nog zoveel in takt is! Ik had wel verwacht dat alles gesloopt zal worden. De voor en nu foto’s is ook onwijs leuk gedaan zo!

  Like

 9. A CUP OF MEDICINE 23 juni 2015 / 05:33

  Wauw wat bijzonder dit. Herken het ook allemaal en inderdaad ziet het er zo wel een beetje creepy uit. Heel gaaf dat het nu open is om er gewoon doorheen te wandelen. Hele mooie foto’s heb je gemaakt!

  Like

  • laraax3 25 juni 2015 / 19:10

   Ik herkende het inderdaad ook allemaal. Echt bizar dat je dat allemaal nog zo goed weet.

   En bedankt! Dan te bedenken dat ik ze gewoon met mijn telefoon heb gemaakt, haha.

   Liked by 1 persoon

 10. Liese 30 juni 2015 / 08:59

  Oooh wauw, lijkt me echt gaaf om te doen. Beetje creepy ook wel, maar wel een awesome plek om foto’s te maken en herinneringen op te halen!

  Like

  • laraax3 9 juli 2015 / 16:29

   Om een of andere rede kreeg ik geen melding van je reactie dus heb hem pas net toe gelaten. Maar idd. Het was een beetje creepy maar wel heel leuk om weer eens te zijn.

   Like

 11. CDJD 24 oktober 2016 / 04:43

  Ik ben zelf jaren lang in het land van ooit geweest als kind ( woonde in Drunen ) Vorig jaar voor het eerst weer gaan wandelen, en nu dit jaar ( volgende week ) wordt het als Halloween locatie gebruikt! Ee creepy plek voor een creepy Halloween!

  Like

  • Lara 24 oktober 2016 / 10:36

   Perfecte Halloween plek inderdaad!

   Like

Laat je horen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s