Het boek zonder hoofdstukken

Banner

Zoals jullie misschien al wel gemerkt hadden, ben ik een beetje geobsedeerd door Stephen King lately. Zo las ik vorige week zondag Dr. Sleep uit, kocht ik afgelopen dinsdag Joyland en las ik dit boek gisteren in een keer uit. Benieuwd wat ik er van vond? Klik dan verder!

Zoals ik jullie hier al vertelde, ben ik gefascineerd door verlaten pretparken. Toen ik er achter kwam dat Stephen King een boek heeft geschreven over een pretpark, moest ik deze natuurlijk hebben en uiteraard ook lezen. Helaas is het pretpark in het boek niet verlaten maar heeft het wel een geest, wat ik toch altijd wel interessant vind.

Ik kocht dit boek vorige week op Marktplaats. Dit exemplaar was in nieuw staat en goedkoper dan in de winkel, dus waarom niet?

01

Samenvatting:

Devin Jones heeft het prima naar zijn zin in het amusementspark Joyland, waar hij een zomerbaantje heeft en zijn liefdesverdriet probeert te verwerken. Zó naar zijn zin dat hij besluit zijn studie te onderbreken om een tijdje in Joyland te blijven.

Hij raakt in de ban van de verhalen over de jaren geleden vermoorde Linda Gray, wier geest nog altijd in het spookhuis rondwaart. Er gaan geruchten dat er in de buurt meer jonge vrouwen zijn vermoord, op precies dezelfde manier. Als Devin zich ook nog ontfermt over een terminaal ziek jongetje, zullen de komende gebeurtenissen zijn leven voorgoed veranderen.

Informatie:

Titel: Joyland
Auteur: Stephen King
Eerste druk: 2013
Pagina’s: 318

Zoals je aan de titel van dit artikel al kon zien, heeft dit boek geen hoofdstukken. Dat vond ik in het begin best wel wennen. Ik dacht elke keer: ‘Oké, na dit hoofdstuk ga ik eten/drinken/omkleden.’ Maarja dit ging dus niet want er waren geen hoofdstukken. Aan de ene kant dus best vervelend maar andere kant ook goed, want ik kon niet stoppen met lezen. Ik had het geluk dat het gisteren redelijk lekker weer was. Als je dan een tuin op het zuiden hebt, is het al gauw warm of in ieder geval warm genoeg op buiten een boek te lezen. Ik begon gisteren om half elf in de tuin aan het boek en heb hem gisteren om acht uur (het was inmiddels wel wat afgekoeld en ik was binnen gaan zitten) uit gelezen. Ik kon het gewoon niet weg leggen. Het feit dat ik niets anders te doen had, speelde natuurlijk ook mee. ;)

Maar goed, dan nu over het boek zelf. Ik vind dat de samenvatting op de achterkant (die je ook hier boven kon lezen) doet vermoeden dat een groot deel van het boek over de speurtocht naar de moordenaar gaat. Dit is echt niet het geval. Het speelt natuurlijk wel een rol en de ontknoping was dan ook verrassend. Ik zal niet spoileren, maar ik zag het echt niet aankomen. Het boek gaat vooral over het leven van iemand die in een pretpark werkt. Toen ik het boek las, kreeg ik bijna de neiging om zelf in een pretpark te gaan werken. In het begin gaat het boek ook over zijn liefdesverdriet waarvan ik hoopte dat het niet te lang ging duren, want ik vond dat toch wel het minste aan het boek. Het terminaal zieke jongetje past erg goed in het boek.

Het boek is een Thriller maar tot aan de ontknoping was hier niet veel van te merken. Ik zou het dan ook eerder een Drama dan een Thriller noemen, maar goed dat kan ook aan mij liggen.

Ik denk dat het feit dat ik in het in een dag heb uitgelezen al wel genoeg zegt.

Heb jij wel eens een boek in een dag uitgelezen?

4 gedachtes over “Het boek zonder hoofdstukken

 1. Yolande 19 mei 2015 / 16:44

  Het lijkt me een heel intrigerend boek, misschien ga ik even kijken of hij in de bieb te halen is. Wel apart dat hij dan geen hoofdstukken heeft, ging het dan gewoon aan een stuk door? Zelf heb ik best vaak een boek in één dag uitgelezen. Als hij erg goed is en ik heb vrij, lukt dat me wel!

  Like

  • laraax3 19 mei 2015 / 17:04

   Het gaat inderdaad gewoon in een stuk door. Het heeft wel lange paragrafen maar deze beginnen niet op een nieuwe bladzijde zoals hoofdstukken dat, meestal, doen.

   Like

Laat je horen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s