Best wel creepy

Banner

Bron foto

Laatst zat ik een beetje rond te kijken op internet en toen kwam ik een filmpje tegen van het Land van Ooit. Een pretpark in Drunen dat sinds 2007 gesloten is. Het filmpje was echter van dit jaar. Iemand had het verlaten park gefilmd en op YouTube gezet. Na het zien van het filmpje was ik eigenlijk wel nieuwsgierig of er nog maar van die verlaten pretparken zijn. En wat bleek? Die zijn er best veel! Ik heb er naast het Land van Ooit drie uitgekozen om met jullie te deden. Ben je benieuwd? Klik dan verder!

Ik had dit artikel eigenlijk eerder vandaag willen publiceren maar ik was even aan de donkere kant van het internet blijven hangen. Maar goed, hier komt die dan toch.

Om te beginnen natuurlijk het filmpje waarmee mijn tocht door de donkere kant van het internet begon.

Het Land van Ooit werd geopend op 28 april 1989 en werd op 21 november 2007 failliet verklaard. Ik ben toen ik klein was een aantal keer in het Land van Ooit geweest. Ik kan me Kloontje, het meisje dat heel de dag raket-ijsjes at, nog goed herinneren. Ook kan ik me nog goed voor de geest halen hoe de ingang en het eerste stuk van het park er uit zagen.

Mocht het filmpje iets te snel voor je zijn gegaan, kun je hier wat foto’s uit 2011 bekijken.

Ook onze zuider buren hebben een verlaten pretpark. Al denk ik dat die ondertussen helemaal gesloopt is want volgens Wikipedia zijn de sloopwerken in juli 2012 gestart, maar dat terzijde.

dadipark

Bron foto

Dadipark, waar kind koning is, was een recreatiepark in het dorpscentrum van Dadizele. Dit dorp was vroeger een toeristische bestemming. Veel mensen kwamen er op bedevaart. Het park is in 1950 door de lokale pastoor geopend als plezier voor de kinderen die mee kwamen op de bedevaart. In 2000 raakte een Belgische jongen zijn arm kwijt in een de van de attracties. Het park sloot in 2002 zijn deuren voor renovatie. Het park werd echter nooit meer heropend.

Dan nu eentje iets verder van huis. Namelijk in New Orleans.

sixflags

Bron foto

Six Flags New Orleans (voorheen Jazzland) is op geopend op 20 mei 2000. Weet je nog orkaan Katrina in 2005? Heel New Orleans stond onder water en zo dus ook Six Flags. Veel attracties zijn daardoor gaan roesten en rotten. Six Flags wil het park heropenen als alle verzekeringen en vergoedingen rond zijn, maar dat is tot op heden nog niet afgerond. Er zijn wel twee achtbanen afgebroken en in een ander Six Flags park op nieuw opgebouwd.

Op Flickr is een album met 192 foto’s van dit verlaten pretpark. Ik raad je echt aan om deze te bekijken. De foto’s zijn erg mooi en ja, het is gewoon bijzonder om een pretpark zo te zien. Klik hier om naar het album te gaan.

En dan nu toch wel de meest bizarre van allemaal. Eentje in Zuid-Korea.

korea

Bron foto

Dat is namelijk Okpo Land. Het is een pretpark met maar een paar attracties. Hij werd geopend in de jaren ’80. In de jaren ’90 gebeurde er vreemde dingen in het pretpark. Een klein meisje verloor haar leven door een mysterieus ongeluk in de eendjes-achtbaan. De eigenaar heeft nooit zijn excuses noch een schadevergoeding aangeboden aan de nabestaande. In 1999 gebeurde hetzelfde. Nadat een karretje van de zelfde achtbaan van de rails reed en op het asfalt klapte, is er een meisje overleden. Ook dit maal bood de eigenaar van het pretpark niet zijn excuses of wat dan ook aan. Hij is zelfs ’s nachts met zijn koffer vertrokken en is nooit meer terug gekomen. Er is zelfs niets meer van de man vernomen. Na zijn vertrek is het park nooit meer open gegaan.

Het park is in 2011 gesloopt. Wil je toch zien hoe het pretpark er verlaten uitzag? Bekijk dan deze foto’s uit 2009.

Er zijn nog veel meer van dit soort pretparken. Mochten jullie dit interessant vinden, zou ik een deel twee kunnen schrijven. Dus mocht je geïnteresseerd zijn en meer van verlaten pretparken willen zien, laat dan even een reactie achter.

Persoonlijk lijkt het me best wel gaaf om een keer naar zo’n pretpark te gaan. Ik zou dan ook graag een keer naar het Land van Ooit willen gaan. Kijken of ik nog wat dingen kan herinneren van vroeger. Overigens is het meestal illegaal om zo’n verlaten pretpark te betreden. Al heb ik ergens gelezen dat de gemeente Drunen het Land van Ooit, of Poort van Heusden zoals het nu heet, open heeft gesteld voor publiek.

Zou jij een keer een kijkje willen nemen in een verlaten pretpark?

Bronnen:
Het Land van Ooit
Dadipark
Six Flags New Orleans

10 gedachtes over “Best wel creepy

 1. Nathalie 5 mei 2015 / 21:37

  Wat gek om te zien zeg.. maar ook leuk. Ik ben vroeger wel een paar keer in het land van ooit geweest met mijn ouders en broertje. Heb er leuke herinneringen aan. Blijft jammer dat het dicht moest. Het is zó anders dan de efteling en walibi en duinrel enzo.. maar misschien té anders?

  Like

  • laraax3 5 mei 2015 / 21:40

   Idd erg jammer! Ik denk dat je gelijk hebt qua het anders zijn. In mijn herinnering kon je niet veel ‘doen’ zoals in de Efteling of Walibi. En ik denk dat kinderen van nu, god wat voel ik me nu oud :p, toch liever dingen willen doen dan vroeger.

   Like

 2. Denise Joanne 6 mei 2015 / 09:28

  Hier zat ik laatst ook naar te kijken, ook dankzij dat filmpje van het Land van Ooit!
  Hier is een video waar een groepje jongeren ‘ingebroken’ zijn in een verlaten park van Walt Disney World (die was gesloten wegens giftig water o.i.d.) https://www.youtube.com/watch?v=5UO5guVY-9c
  Echt interessant een creepy tegelijk. Het heeft wel iets!

  Like

 3. Carola 6 mei 2015 / 09:29

  Het filmpje van Het land van ooit heb ik een tijdje terug ook gezien.
  Al die beelden in het water, maakte het een beetje creepy. Volgens mij kun je daar trouwens best mooie foto’s maken bij dat kasteel. Ik had ook gelezen dat ze het voor publiek open hadden gesteld. Maar volgens mij is dat meer voor als er een rommelmarkt of een ander event wordt gehouden. Woon jij daar trouwens vlakbij?

  Like

  • laraax3 6 mei 2015 / 09:32

   Ik las ergens dat het als wandelpark open is. Dus volgens mij kun je er zo in. Ik woon zo’n half uur/drie kwartier rijden vanaf het Land van Ooit. Dus niet vlakbij maar ook niet super ver weg. :p

   Like

 4. Iep 6 mei 2015 / 12:38

  Wauw, zo spannend , maar ook super cool1
  Liefs Iep

  Like

Laat je horen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s