Bakken: Mascarpone Appel Taart

Banner

Long time no blog. Ik weet het, het spijt me. Ik had niet zo veel tot geen inspiratie en was erg druk. Maarrrr, hier is weer een artikeltje. Namelijk een bak artikel. Voor mijn stage maakte ik vorige week een mascarpone appel taart. Benieuwd? Lees verder!

Ik maakt deze taart dus voor mijn stage. Ik loop stage op een middelbare school waar ik websites ontwikkel. Heel de dag zit ik in het systeembeheer-hokje met nog drie andere. Hier wordt veel gelachen en af en toe koopt iemand wat te eten voor zichzelf en de rest. Omdat ik niet even op en neer kan rijden naar de friettent (ik ga of met de bus of met de fiets), besloot ik vorige week om een taart te bakken en deze mee te nemen. Zoals ik al wel eens verteld heb, heb ik een aantal kookboeken van Rudolph van Veen waaronder Rudolph’s Bakery. Hierin staat een super lekkere mascarpone appel taart. Ik had deze al wel eens eerder gemaakt en wist daarom dat die erg lekker was (en makkelijk meenemen op de fiets omdat ik hem in een cakevorm maakte).

Voor de liefhebbers: het recept is hier online te bekijken.

05

01

Volgens het recept moet je deze taart eigenlijk in een langwerpige taartvorm maken, maar die hebben wij thuis (‘nog’, mam, ik wil er een) niet. Ik gebruikte daarom een cake vorm. Daardoor had ik wel wat deeg, een appel en kaneelsuiker over. Maar daarover later meer…

02

Zo zag de taart eruit toen die uit de oven kwam. Ik vond het best een slim idee van mezelf om een strook bakpapier in de cake vorm te leggen en deze aan beide kanten een stuk boven de vorm uit te laten komen zodat ik de cake er zo makkelijk uit kan tillen. Wat ja, op zijn kop op een bord leggen is natuurlijk sonde.

03

De binnenkant van de taart ziet er zo uit. Dat stukje appel aan de voorkant is er een beetje vanaf gevallen tijdens het snijden. Er zit dus géén appel in de taart, alleen er bovenop.

Hij is echt super lekker. Ook als je nog nooit mascarpone geprobeerd hebt, is die heerlijk. De eerste keer dat ik deze taart maakte, durfde ik hem zelf niet zo goed te proeven omdat ik nog nooit mascarpone op had (en het een soort kaas is, wat ik niet lust, ja oké, ik lust alleen gesmolten kaas). Maar je proeft helemaal niet dat het kaas is.

04

Zoals ik al zei, had ik dus deeg en kaneelsuiker over. Dus daar maakt ik twee dagen later koekjes van! Van het deeg dat ik over had, kon ik nog zeven koekjes maken. Ik heb nu nog wel wat kaneelsuiker over, maar dat kun je volgens mij best wel lang bewaren. De koekjes waren heerlijk! Je kunt dus ook best alleen het deeg en de kaneelsuiker van het recept maken en hier lekker koekjes van maken, want deze waar ook heerlijk, vooral met de kaneelsuiker!

Vind jij het leuk om in de keuken te staan en nieuwe dingen uit te proberen?

Advertenties

2 reacties op ‘Bakken: Mascarpone Appel Taart

Laat je horen

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s